Sportkamera – vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

By | 2014-05-28

Sportkamera – vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD elnevezésű készülék bemutatása

 Ez a sportkamera hasznos társa lehet mindazok számára akiknek fontos a viszonylag kis méret, és a vízálló borítás egyaránt.

Sportkamera - Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

Sportkamera – Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

A bal oldali képen látható a Sportkamera – Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD névre hallgató készülék szemből. A kamera elejétől haladva először az 54° látószögű üveg lencsével találkozhatunk ami 1.3 Megapixeles CMOS szenzorral felszerelve képes 1280x720p ( 30 fps ) felvételek készítésére. Amennyiben szeretnénk helytakarékosabb, kisebb méretű felvételeket készíteni, a sportkamera átállítható 640×480 ( 30fps ) azaz VGA minőségűre. A készülék nem rendelkezik önálló belső memóriával, ezért a felvételek rögzítéséhez mindenképp szükséges a memóriakártyával való bővítés. A sportkamera 32 Gb-ig támogatja az SDHC memóriakártyával való bővítést. A kártya beszerzése előtt mindenképp tartsuk szem előtt, hogy mivel a készülék nagy felbontású felvételeket készít igényli a magas írássebességű ( class 10 ) memóriakártyával való bővítést. Az alacsonyabb írássebességű memóriakártyák minőségromláshoz vezethetnek. A behelyezett memóriakártyát minden esetben formázzuk meg a készülékkel az első használatot megelőzően. A sportkamera hátulja felé tovább haladva a következő egység amivel találkozhatunk az energiatakarékos extra kis méretű LCD kijelző. A kijelző méretét tekintve a rögzített videó felvételeket lejátszására nem alkalmas, azonban könnyedén eszközölhetjük rajta a készülék beállításait, valamint információt kaphatunk a sportkamera működési állapotáról, a rögzíthető anyag méretéről, valamint az aktuális felvétel hosszáról. A kijelző alatt három darab nyomógombot találhatunk meg. A középső gomb a felvétel indítására szolgál, valamint menüben a továbblépésért felelős gomb. Jobb oldalon találhatjuk meg a menü gombot, és végül a bal oldali gomb lesz a be-, és kikapcsolásért felelős gomb. A gombokat elhagyva a kamera hátulján végül az akkumulátor fedéllel találkozhatunk amit a menet irányának megfelelően csavarás hatására eltávolíthatunk, valamint felhelyezhetünk. Az akkumulátor fedél alatt találhatjuk a memóriakártya foglalatot, valamint az elemek csatlakoztatási pontját. A készülék működéséhez két darab AA ( ceruza ) elemre, vagy pedig újra tölthető akkumulátorra lesz szükség. Az akkumulátor fedél megfelelő felhelyezéséről minden esetben meg kell győződni tekintettel arra, hogy a nem megfelelő rögzítés a készülék beázását okozhatja.

Sportkamera - Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

Sportkamera – Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

A sportkamera bekapcsolását az előzőekben már megemlített bekapcsoló gombbal tudjuk eszközölni. A bekapcsolást a készülék kijelzőjének kék színű világítása, valamint egy sípoló hang fogja jelezni. A bekapcsolást követően a kamera automatikusan normál felvételi módban indul el, és az LCD-n egyből leolvashatóvá válik a memóriakártyára maximálisan rögzíthető felvételi hossz ( első két szám az órát, a második két szám a percet jelöli ). A kamera kikapcsolásához ismételten hosszan le kell nyomnunk az előzőekben a bekapcsoláshoz használt gombot. A kijelző pár másodpercet követően elsötétül, illetve egy csipogó hang kíséri a kikapcsolási folyamatot. Videó rögzítéshez a sportkamera három gombjából a középsőt kell lenyomni. Az LCD kijelző villogásba kezd, és leolvasható lesz róla az aktuális felvétel mérete órában, és percben kifejezve. Amennyiben szeretnénk leállítani a felvételt ismételten le kell nyomnunk a felvétel gombot. Ezek után a készülék visszaáll türelmi állapotban, és a kijelzőn ismételten a memóriakártyán lévő szabad hely lesz órában és percben kifejezve. Amennyiben a behelyezett memóriakártya tárhelye elfogy, és nem lesz elegendő hely újabb felvételek készítésére a kijelzőn a FULL felirat lesz látható. A sportkamera videó rögzítés közben automatikusan öt percenként elmenti a felvételeket, és új felvétel készítésébe kezd. Ez a funkció azért is kedvező, mert esetleges elem lemerülés alkalmával, vagy az elemek elmozdulásának hatásából eredő kikapcsolás esetén nem vesznek el a rögzített felvételek. A rögzített felvételek AVI formátumban kerülnek mentésre, így azokat bármilyen média lejátszó programmal lejátszhatjuk számítógépes csatlakoztatást követően.

Sportkamera - Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

Sportkamera – Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

Sportkamera - Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

Sportkamera – Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

A sportkamera csomagolásában több, különböző típusú rögzítő állvány is megtalálható, amiknek köszönhetően a rögzítést megtehetjük akár sisakra, akár kormányra, de deszkára,  és biciklivára egyaránt. A rendkívül sokoldalú rögzítési lehetőségeknek, valamint a vízállóságnak köszönhetően a készülék felhasználási területeinek szinte csak a képzeletünk szabhat határokat. A sportkamera idő, és dátum bélyeggel látja el a készített felvételeket. Az aktuális idő, és dátum beállításokat a készülék menüjében tudjuk eszközölni. Kapcsoljuk be a kamerát, nyomjuk meg a menü gombot és tartsuk lenyomva 2 másodpercen keresztül, hogy belépjünk a menübe. Az első 720P-s felbontásnál a felvétel gomb lenyomásával tudunk átlépni a VGA üzemmódra majd többszöri lenyomással érhetjük el a VGA, NO, ONE, ALL ikonokat. Amikor az ALL ikonnál tartunk nyomjuk meg hosszan a menügombot és ez elérhetővé teszi számunkra a dátum beállítását. A kicsi „Y” ikon villogásba kezd a dátumban. A harmadik  számjegy, tehát az év villog. Nyomjuk meg a felvétel gombot, hogy számot válasszunk ( 20X1-20X9), aztán nyomjuk meg a menü gombot, hogy elfogadjuk a beállítást. Miután megváltoztattuk a megfelelő dátumot nyomjuk meg a felvétel gombot, hogy megadhassuk a további dátumot ( 201X – 209X ) és nyomjuk meg ismételten a menü gombot, hogy elfogadjuk a beállításokat. A sport kamera óra, és perc beállítását a dátumhoz hasonló módon tudjuk eszközölni.

Sport kamera - Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

Sport kamera – Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

A csomag tartalma:

1 db Sport kamera – Vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD
1 db USB kábel
1 db AV kábel
1 db Sisakra rögzíthető állvány
1 db Kormányra rögzíthető állvány
1 db Gumis pánt
1 db Tépőzáras pánt
1 db Kicsi ragasztó
1 db Közepes ragasztó
1 db Nagy ragasztó
1 db Szoftver CD
1 db Magyar nyelvű leírás

One thought on “Sportkamera – vízálló motoros & biciklis kamera 720p HD

  1. Dömötör László

    Üdvözletem!
    Érdeklődnék a kamerával kapcsolatban a régebbi felvételeket nem írja fölül és az üzemidőt tekintetében mit bír két ceruza elemmel, esetleg két db 2600mah akkuval?

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.