Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano mini kamera

By | 2014-06-02

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nanorészletes technika, és műszaki tulajdonságainak bemutatása ismertetése

Ez a sportkamera hasznos társ lehet mindazok számára, akik valamilyen extrém sportot űznek, ugyanakkor zavaró lenne egy nagy mérető készülék felszerelése.

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano

Ahogyan azt a bal oldalon megtekinthető képen is láthatjuk, az eszköz egy rendkívül kis méretű sportkamera. A készülék elején először a lencsével találkozunk ami 1.3 Mp-es CMOS képszenzorral van felszerelve, így a kamera szoftveres támogatással képes HD (1280x720p ) minőségű felvételek készítésére. A felvételek minősége visszaállítható VGA (640×480) minőségűre ami lehetővé teszi a helytakarékos, kisebb méretű felvételek készítését, így hosszabb videó felvételeket rögzíthetünk az ugyanakkora méretű tárhelyre. A sportkamera nem rendelkezik önálló belső tárhellyel, így elengedhetetlen, hogy használat előtt egy MicroSDHC memóriakártyával bővítsük a készüléket. A készülék 32 Gb-ig támogatja a MicroSDHC memóriakártyával való tárhelybővítést. A memóriakártya beszerzése előtt figyelembe kell venni, hogy a HD minőségű felvételek adatmentési sebességének kiszolgálására mindenképp magas írássebességű ( class 10 ) memóriakártya biztosítására van szükség. Alacsonyabb írássebességgel rendelkező memóriakártya használata esetén a készített videó felvételek minősége romolhat, a készített videók töredezettek lehetnek. A készülék kicsiny méretének, valamint a csomagban található vízálló műanyag toknak köszönhetően egy rendkívül széles körben felhasználható sportkamera. Mivel a csatlakoztatható műanyag tok megvédi a készüléket a sártól, a portól, valamint a víztől, így az eszköz használható akár földön, akár vízben, és akár a levegőben is. A készülék áramvonalas kialakításának, valamint minimális súlyának köszönhetően teljesen feltűnés, és kellemetlenség nélkül felszerelhető anélkül, hogy légellenállást, vagy súlyának köszönhetően zavaró tényezővé válna a sportolás ideje alatt. 

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano

A készülék beépített 3.7V újratölthető akkumulátorral rendelkezik, ami lehetővé teszi, hogy egy, másfél órán keresztül folyamatos felvételeket készítsünk a sportkamera használatával. A készülék oldalán található energiatakarékos kijelző kicsin méretének köszönhetően minimális terhelésnek teszi ki az eszköz akkumulátorát. A kijelző mérete nem teszi lehetővé, hogy felvételeinket közvetlenül a készüléken visszanézzük, azonban minden fontos adat könnyedén leolvasható róla. A sportkamera által rögzített felvételek AVI formátumban kerülnek mentésre a memóriakártyán, így számítógépes kapcsolat esetén a felvételeket az általános média lejátszó programok segítségével szerkesztés, átkonvertálás nélkül könnyedén, és gyorsan megtekinthetjük (pl. : Windows Media Player, Winapm ). A készülék tetején összesen kettő darab gombbal találkozhatunk. A lencse felé eső közelebbi gomb a készülék bekapcsolására szolgál, a második pedig a felvételt indító gomb. A készülék bal oldalán további egy darab gomb került elhelyezésre, ami a mód váltásra hivatott. A sportkamera beállításait tekintve egyetlen beállítást módosíthatunk a készüléken, ez pedig a videó minősége HD, és VGA minőség között. Az aktuális felvételi minőséget a készülék kijelzőjéről olvashatjuk le HI jelenti a HD, és a LO jelenti a VGA minőséget. Szintén a mode gomb lenyomásával tudjuk elérni a videó rögzítő, és fényképező üzemmód közötti váltást. A beépített mikrofon gondoskodik róla, hogy videó felvételeink mellett a hanganyag is rögzítésre kerüljön a behelyezett memóriakártyán.

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano

A sportkamera hátulján található gumis fedél felnyitását követően találkozhatunk a MicroSDHC memóriakártya foglalattal, az USB csatlakoztatási pontjával, valamint az AV kábel csatlakoztatási pontjával. A csomagban található Jack – RCA AV csatlakozónak köszönhetően a sportkamera könnyedén csatlakoztatható RCA bemenettel ellátott TV készülékhez, így a rögzített videó felvételeket, fényképeket akár széles vásznon közvetlenül a kameráról lejátszva is megnézhető. A csomagban található eltérő rögzítő állványoknak köszönhetően a készülék könnyedén felszerelhető sisakra, kormányra, vázra, vagy akár a pántot használva csuklóra is. A sportkamera csomagolásában található meg továbbá az igény szerint csatlakoztatható vízálló műanyag tok is. FIGYELEM! A készülék önmagában nem vízálló, ezért nyirkos, nedves területeken minden esetben győződjünk meg róla, hogy a műanyag borítás csatlakoztatva van, és a tömítő ajtó lezárt állapotban van.

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano

Sportkamera EasyPix GoXtreme Nano

A csomag tartalma: 1 db Sport kamera EasyPix GoXtreme Nano 1 db Vízálló műanyag borítás 1 db Kormányra szerelhető állvány 1 db Sisakra szerelhető állvány 1 db Rögzítő pánt 1 db USB kábel 1 db RCA-Jack Videó kábel 1 db Kétoldalas ragasztó a sisak tartóhoz 1 db Leírás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.