Sportkamera EasyPix GoXtreme Power Control FULL HD

By | 2014-07-29

Sportkamera EasyPix GoXtreme Power Control FULL HD részletes technikai, és műszaki leírása.

A Sportkamera EasyPix GoXtreme Power Controll FULL HD egy profi felső kategóriás készülék. A csuklóra rögzíthető távirányítónak köszönhetően egy rendkívül kompakt sportkamera.

Sportkamera EASYPIX GoXtreme Power Control FULL HD

Sportkamera EASYPIX GoXtreme Power Control FULL HD

A baloldali fényképen a Sportkamera EasyPix GoXtreme Power Control FULL HD akció kamera vízálló tokjával ellátva tekinthető meg. A készülék rendkívül masszív, biztonsági tömítéssel ellátott műanyag védőtokja egészen negyven méteres mélységig garantálja a készülék vízzel szembeni védelmét. A vízállóság mellett a masszív tok védelmet a párával, a sárral, és bizonyos mértékig az ütésekkel, koccanásokkal szemben. Használatba vétel előtt mindenképp szem előtt kell tartani, hogy a fentiekben leírt védelmet a csatlakoztatható műanyag tok adja, a sportkamera önállóan a tok nélkül nem vízálló. Amennyiben nedves, párás, sáros területeken, vagy pedig víz alatt szeretnénk a készüléket használni minden esetben csatlakoztassuk a védőtokot, és használatbavétel előtt győződjünk meg annak megfelelő csatlakoztatásáról, lezárásáról.

Amennyiben sós vízben, vagy homokos területeken alkalmazzuk a készülék használatát, a használatot követően minden esetben csapvíz alatt mossuk át a borítást, mert a rászáradó sós víz, homok hosszútávon károsíthatja a gumis, műanyagos részeket. A sportkamera elején először a lencsével találkozhatunk ami 100°-os látószöggel rendelkezik, valamint az 5Mp-es szenzornak köszönhetően biztosítja az akár FULL HD (1920x1080p; 30fps) minőségű felvételek készítését. A maximális felbontás mellett további két felbontás közül válaszhatunk igény szerint. Az egyik ilyen a HD1 (1280×720; 30fps), a másik a HD2 (1280×720; 60fps). A sportkamera nem rendelkezik önálló belső memóriával, ezért a felvételek készítéséhez minden esetben az eszköz MicroSDHC memóriakártyával történő bővítésére van szükség.

A memóriakártya beszerzésekor mindenképp vegyük figyelembe, hogy a csatlakoztatott kártyának magas írássebességű ( class 10 ) memóriakártyának kell lennie, hiszen a HD, valamint A FULL HD minőségű videó felvételek rögzítése lassabb, gyengébb minőségű memóriakártyára alacsony írási sebességük miatt nem kivitelezhető. Amennyiben sebességben nem megfelelő MicroSD kártya lesz csatlakoztatva a készülékhez esetenként a felvétel minősége drasztikusan csökken, a rögzített videó felvétel töredezett, akadozó lesz, vagy pedig a sportkamera egyáltalán nem lesz képes felvételeket rögzíteni.

Sportkamera EASYPIX GoXtreme Power Control FULL HD

Sportkamera EASYPIX GoXtreme Power Control FULL HD

A sportkamera 5Mp-es lencséje mellett jobbra található meg a távirányító érzékelő pontja. Erre a pontra irányítva vagyunk képesek a csuklóra rögzíthető távirányítóval irányítani a készüléket. A távirányítón összesen három gomb található, az első a kikapcsolást eszközölő gomb, a második a fénykép készítő gomb, és végül a harmadik a videó felvételt indító gomb. A sportkamera jobb oldalán találhatjuk meg az USB kábel csatlakozási pontját, valamint a MicroSDHC memóriakártya foglalatot. A bal oldalon pedig a menügomb, illetve a navigációs gombok kerültek elhelyezésre. A készülék tetején összesen kettő darab gomb található bal oldalon a be-, és kikapcsolásért felelős gomb, jobb oldalon pedig a felvételt indító, illetve leállító gomb.

A készülék tetején lévő gombok a vízállótok használata esetén is elérhetőek, a csatlakozó pontok, illetve a bal oldalon található egyéb gombok csak a vízálló tok nélkül. A készüléket fejjel lefelé fordítva a sportkamera alján a tartó konzolok menetes csatlakozási pontjával találkozhatunk ami lehetőséget kínál, hogy akár a tokkal, akár a tok nélkül felszereljük, és használjuk az eszközünket. A bekapcsoló gomb hosszú lenyomását követően a sportkamera automatikusan videó rögzítő üzemmódban indul el. Amennyiben szeretnénk váltani fényképező, vagy visszajátszó módra ismételten le kell nyomnunk a bekapcsoló gombot röviden. A készülék kikapcsolásához ismételten a power gombot kell lenyomni hosszan. A készüléket megfordítva a sportkamera lencséjével ellentétes oldalon találhatjuk meg a 2″ ( 5 cm ) kijelzőt aminek köszönhetően láthatjuk az éppen rögzített képet, de akár lejátszhatjuk az eddigiekben készített felvételeinket, valamint eszközölhetjük a szükséges beállításokat.

Sportkamera GoXtreme Teljesítmény kontrollálló FULL HD

Sportkamera GoXtreme Power Control FULL HD

A sportkamera menüje két külön részre van osztva. Az első a videó beállításokat tartalmazza, még a második a rendszer beállításokat. A videó beállítás menüjének a felépítése a következő. Első pontban tudjuk beállítani a kívánt felbontást FULL HD, HD1, és HD2 beállítási lehetőségek közül választva. A második a felvételek minőségének testreszabása. Harmadik pont a digitális elmosódásgátló bekapcsolása. Negyedik menüpont a fehér egyensúly testreszabása, majd ötödik pontban a fénymérést eszközölhetjük. Hatodik menüben tudunk különböző effekteket beállítani a videó felvételünkre mint például fekete-fehér, szépia, negatív.

A rendszer beállítások közé átlépve az első pontban megszabhatjuk, hogy felvétel készítését követően 0, 1, 3, 5 másodpercen keresztül megjelenjen a rögzített felvétel a képernyőn, vagy ne. Második pontban a frekvencia állítható 50Hz, és 60Hz között. Harmadik menüpont a sportkamera esetében a videó formátum ahol H.246, és MJPG formátumok között választhatunk, majd ezt követően negyedik pontban adhatjuk meg a kívánt média formátumot AVI, és MOV között választva. Ötödik menüpont az automata kikapcsolás be-, és kikapcsolása. Hatodik menüpont a dátum és idő beállítása. Ezt követően hetedik pontban az USB csatlakozás módját állíthatjuk be, nyolcadikként a behelyezett MicroSDHC memóriakártyát formázhatjuk, és végül kilencedik pontban egyetlen kattintással visszaállíthatjuk a készülék gyári beállításait.

Amennyiben fényképező módban lépünk be a sportkamera menüjébe, úgy a menü első szakasza eltérő lesz az előzőekben leírtakkal szemben, még a rendszer beállítások maradnak a régiek. A fénylépező mód első pontjában 12Mp-től kezdve 3Mp-ig igény szerint beállíthatjuk a felbontást, második pontban a felvétel minőségét állíthatjuk. Harmadik pont a fénymérés, és negyedik pont a fehér egyensúly beállítása. Ötödik pont az ISO, hatodik pont az expozíció. Hetedik menüpontban tudunk önkioldót aktiválni a sportkamera fényképező módja esetén. Nyolcadik menüpont az élesség testreszabása. Ezt követően kilencedik pontban alkalmazhatjuk például fekete-fehér, szépia, negatív effektek hozzáadását. Tizedik menüpont a dátum, és idő megjelenítésének be-, illetve kikapcsolása a fényképeken. Ezt követi tizenegyedik menüpontban a mosoly, és arc felismerő aktiválása, majd végül az utolsó pont a digitális zoom mértékének beállítása.

Technikai információk:

 Kép szenzor: 5.0 Mp CMOS szenor
Választható funkciók: Videó rögíző, fényképező, visszajátszás
Lecse: F2.5 f:3.53mm
Digitális Zoom: 8x
LCD kijelző: 2.0″ ( 5cm ) LCD kijelző
Fénykép felbontás: 12M(4000×3000), 8M(3264×2448), 5M(2592×1944), 3M(2048×1536)
Videó felbontás: FHD 1080p (1920×1080 30 fps), HD 720p (1280×720 30&60 fps)
MicroSDHC memóriakártya támogatás 32 Gb-ig
Fájl formátum: JPEG, H.264
Önkioldó: 2mp/10mp
USB port: USB 2.0 csatlakozó
Akkumulátor: Beépített 3.7V újratölthető lítium akkumulátor
Nyelvezet: Angol
Automatikus kikapcsolás: 1perc/3perc/5perc tételnséget követően
Támogatott operációs rendszerek: Windows Xp, Vista, Win7, Win8
Megjelenés: 58x44x23 mm
Súly: 48g

Sportkamera EASYPIX GoXtreme Power Control FULL HD

Sportkamera EASYPIX GoXtreme Power Control FULL HD

A csomag tartalma:

 1 db Sportkamera EasyPix GoXtreme Power Control FULL HD
 1 db Vízálló műanyag tok ( 40 méter )
 1 db Kormány állvány
 1 db Sisak állvány
 1 db Kétoldalas ragasztó a sisak állványhoz
 1 db Csuklóra rögzíthető távirányító
 1 db USB kábel
 1 db Leírás

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.