Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE sisakkamera

By | 2014-06-10

Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE elnevezésű 2″-os kijelzővel felszerelt sisakkamera és autós kamera

Ez a készülék egy rendkívül egyszerűen kezelhető, mégis sokoldalúan felhasználható eszköz, hiszen fejlett szoftvere lehetővé teszi, hogy akár sportkamera, akár autós kamera módjára használjuk.

Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE

Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE

A képen a sportkamera vízálló tokjába helyezve, valamint a sisak tartóra rögzítve látható. A vízálló toknak köszönhetően az egyébként is sokoldalúan felhasználható kameránkat még szélesebb felhasználási körben tudjuk igénybe venni. A vízálló borítás megvédi a készüléket a portól, a víztől, a sártól így bármilyen szélsőséges sportolási helyzetben is társunk lehet. A kamera ellenállóságának köszönhetően használhatjuk akár földön, akár levegőben, akár vízben, de igény szerint 5 méteres mélységig még víz alatt is. Nedves, nyirkos, vizes területeken mindenképp győződjünk meg róla, hogy a vízálló borítás megfelelően van csatlakoztatva a sportkamera testére, mert a készülék önállóan nem vízálló. Amennyiben a tok nincs lezárt állapotban, és belekerül a víz az a készülék meghibásodásához vezethet.A tok minimális szinten ütés álló is, így kisebb koccanásoktól, odaütések okozta sérülésektől is megóvja az egységet. A sportkamera csomagolásában több egymástól eltérő rögzítő állványt található, így a készülék igény szerint könnyedén rögzíthető sisakra, kormányra, vázra, vagy a kétoldalas ragasztók segítségével a sisak kamera állványt könnyedén felragaszthatjuk a gépkocsi műszerfalára. Az 1.3 Mp-es széles látószögű lencse lehetővé teszi a HD (1280x720p 30 fps ) minőségű videó felvételek készítését. Amennyiben alacsonyabb felbontásban, több képkocka készítésével szeretnénk felvételeket rögzíteni akkor a sportkamera esetében a felbontást visszaállíthatjuk VGA ( 640×480 60fps ) minőségűre. A készülék nem rendelkezik önálló belső memóriával ezért a felvételek készítéséhez elengedhetetlen, hogy MicroSDHC memóriakártyával bővítsük a tárhelyet. A készülék minimum 8 Gb-tól maximum 32 Gb-ig támogatja a memóriakártyával való bővítést. A MicroSDHC memóriakártya beszerzése előtt mindenképp tartsuk szem előtt, hogy a HD minőségű felvételek lementéséhez magas írássebességű memóriakártya ( Class 10 ) használatára van szükség. Lassabb, gyengébb minőségű kártyák esetén minőségvesztés, képtöredezés tapasztalható, valamint a sportkamera esetlegesen működés képtelen lehet.

Sport kamera EasyPix GoXtreme RACE

Sport kamera EasyPix GoXtreme RACE

A sportkamera elején találhatjuk az előzőekben már megemlített 1.3Mp-es kamerát. A jobb oldalon található meg a mód váltó tolókapcsoló, aminek segítségével felső állásban fényképező üzemmódba, középső állásban videó rögzítő üzemmódba, alsó állásban pedig autós kamera üzemmódba állíthatjuk a készüléket. A készülék alján került elhelyezésre az USB töltő kábel csatlakozási pontja, valamint a MicroSDHC memóriakártya foglalat. A készülék tetején mindössze két gomb található, az egyik a be-, és kikapcsolást eszközölő gomb, a másik pedig a felvételt indító, és megszakító gomb. A készülék hátulján a 2″(col)-os érintő kijelző található ami nem csupán a beállítások eszközölését teszi lehetővé, hanem az aktuális élőkép is megtekinthető. Ezek mellett visszajátszási módban közvetlenül a készüléken megtekinthetjük a rögzített felvételeket. A sportkamera beállításait közvetlenül a kijelzőn eszközölhetjük. A különböző módok között navigálva minden esetben ugyanazzal az ikonelosztással találkozhatunk. Bal kéz felé a SET feliratra tapintva tudjuk az aktuális dátumot, és időt beállítani. A kijelző tetején tudjuk a felbontást testre szabni, és jobb oldalon lehetséges a digitális zoom mértékének állítása. Jobb alsó sarokban az ikonra kattintva tudunk visszajátszási módba lépni a készülékkel. A kamera finom hangolása csak a vízálló borítás használata nélkül tehető meg, a vízálló borítás esetén mindössze a bekapcsolást végző gombot, és a felvétel indító gombot tudjuk kezelni.

Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE

Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE

A Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE legnagyobb előnye általános sportkamera “rokonaival” szemben, hogy a megfelelő üzemmódot választva képes autós kameraként viselkedni, így nem csak sporteseményeink megörökítését teszi lehetővé, hanem autóval megtett utunk biztonsági rögzítését is elvégzi. Autós kamera üzemmódban a készülék folyamatos videó felvételeket készít, azonban 5 percenként mentést készít az aktuális fájlról, és egy új fájl létrehozását kezdi. Ez a tulajdonság lehetővé teszi, hogy amennyiben a behelyezett memóriakártya tárhelye megtelik a legelső 5 perces felvételt automatikusan törli, és egy új friss felvételt készít a helyére, tehát végtelenített lemezként használja a memóriát. Az autós üzemmód maximális kihasználhatósága érdekében a készülék csomagolásában egy autós szivargyújtó töltő is elhelyezésre került. A sportkamera támogatja az egy időben történő töltést, és videó rögzítést, így nem kell attól félni, hogy működés közben az akkumulátor váratlanul lemerül.

Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE

Sportkamera EasyPix GoXtreme RACE

A csomag tartalma

1 db Sport kamera EasyPix GoXtreme RACE
1 db Vízálló műanyag tok
1 db Szivargyújtó töltő
1 db Sisakra rögzíthető állvány
1 db Kormányra rögzíthető állvány
1 db USB töltő kábel
1 db Rögzítő pánt
1 db Leírás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.