Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-2.1 extrémkamera

By | 2014-06-02

Szeretném bemutatni a Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-2.1 elnevezésű 2″-os kijelzővel rendelkező sportkamerát.

 Ez a készülék egy rendkívül pénztárca barát, mégis magas tudású, kijelzővel ellátott sportkamera aminek segítségével könnyedén rögzíthetjük sport eseményeinket.

Sportkamera Overmax OV-CAMROAD-2.1

Sportkamera Overmax OV-CAMROAD-2.1

Az első képen szemből láthatjuk a sportkamera Overmax OV-CAMROAD-2.1-es készüléket. A készülék elején került elhelyezésre a széles látószögű, nagy felbontású lencse aminek segítségével szoftveres támogatás mellett lehetőségünk nyílik akár FULL HD ( 1920x1080p 25fps ) minőségű felvételek készítésére. A sportkamera menüjében természetesen állíthatunk a minőségen, így ha hosszabb videó felvételt szeretnénk készíteni a memóriakártyára, elegendő a felvételi minőséget visszaállítani HD ( 1280x720p 30 fps ) felbontásra. Mivel a készülék nem rendelkezik önálló belső memóriával, így a felvételek készítéséhez elengedhetetlen, hogy egy MicroSDHC memóriakártyát csatlakoztassunk az adatok rögzítéséhez. A sportkamera maximum 32 Gb-ig támogatja a MicroSD memóriakártyával való tárhely bővítést. A memóriakártya beszerzését megelőzően mindenképp tartsuk szem előtt, hogy a nagy felbontású, hanggal ellátott, folyamatos videó felvételek elkészítése magas adat írási sebességgel jár. Ennek az írási sebességnek kiszolgálásához magas írássebességű ( Class 10-es ) MicroSDHC kártyát kell használni. Lassabb, alacsonyabb írássebességű kártyák esetében a rögzített felvétel minősége drasztikusan csökkenhet, szakadozhat a készített felvétel, valamint esetenként a kamera egyáltalán nem működik. A frissen behelyezett memóriakártyát az első használatot megelőzően a sportkamera segítségével ajánlott megformázni. A memóriakártya foglalatot a készülék jobb oldalán találhatjuk meg. A memóriakártya foglalat mellett a töltő csatlakoztatási pontja is a jobb oldalon került elhelyezésre. A sportkamera bal oldalán a MENÜ gomb, valamint a navigációs gombok ( fel, le ) található meg. Az utolsó két gomb a be-, illetve kikapcsoló gomb, valamint a felvétel gomb a kamera tetején lesz elérhető.

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-2.1

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-2.1

sportkamera bekapcsolását az előzőekben említett a készülék tetején található bekapcsoló gombbal tehetjük meg. A bekapcsolás sikerességétől egy sípoló hang, valamint a kijelző elindulása fogja jelezni. Bekapcsolást követően a kamera készen áll a használatra. Amennyiben szeretnénk a készülék beállításait módosítani nyomjuk meg a bal oldalon található menü gombot. A készülék menüje két részre van osztva, a menü megnyitását követően a navigációs gombok segítségével e kettő menürészből választhatunk. Az első menü a felvételre vonatkozó beállításokat tartalmazza, a menü második fele pedig a sportkamera rendszer beállításait foglalja magában. Kezdjük a leírást először a felvételi beállításokkal. Első menüpontban a felbontást állíthatjuk be. Két felbontás közül választhatunk az első a FULL HD 1920x1080p 25fps a második lehetőség a HD 1280x720p 30 fps. A második pontban a videó rögzítés ideje lesz beállítható ahol választhatunk 1, 3, 5, valamint folyamatos felvételi lehetőségek közül. Harmadik pont a fehéregyensúly beállítása. Ezt a beállítási lehetőséget ajánlott automatán hagyni, hiszen a készülék automatikusan érzékeli a fényviszonyokat, és ennek megfelelően automatán beállítja a legjobb minőséghez szükséges beállításokat. Negyedik pont az exponálás beállítása. Ötödik menüpontban különböző effekteket tudunk beállítani a sportkamera esetében, ilyen effekt például a fekete-fehér, a normál, a szépia, a negatív, de további lehetőségek is megtalálhatóak. Végül utolsó azaz a hatodik pontban tudjuk a dátum és idő bélyeget megjeleníteni, valamint igény szerint kikapcsolni a felvételeinken. A rendszer beállítások közé átnavigálva első pontban a nyelvezeti beállításokkal találkozhatunk ahol a következő lehetőségek közül választhatunk: angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz, portugál, holland, lengyel, cseh, magyar, észt, szlovák, román, valamint litván. Második pontban tudjuk az aktuális időt, és dátumot beállítani. Harmadik pontban az automata kikapcsolási funkciót tudjuk aktiválni, illetve inaktiválni. Negyedik menüpontban a frekvencia állítható, majd az ötödik pontban tudjuk a billentyűzet hangot be-, illetve kikapcsolni. A sportkamera hatodik menüpontját megnyitva tudjuk a behelyezett memóriakártyát formázni. Végül az utolsó, tehát a hetedik menüpontban egyetlen gombnyomással eszközölni tudjuk a készülék gyári beállításait.

Sportkamera Overmax OV-CAMROAD-2.1

Sportkamera Overmax OV-CAMROAD-2.1

A sportkamera bekapcsoló gombjának rövid lenyomása esetén átválthatjuk a készülékünket fényképező üzemmódba. Ebben a módban nem folyamatos felvételt, hanem fényképeket vagyunk képesek készíteni. Természetesen a fényképező üzemmódnak eltérő menüje van a videó rögzítő módhoz képest. A menü felépítése ismételten két részből áll, az első a fénykép beállítás, a második a rendszer beállítás. A rendszer beállítás megegyezik az előzőekben leírtakkal, a fényképező beállítás pedig a következő. Az első menüpontban a fényképek felbontását tudjuk beállítani 2Mp, 3Mp, 5Mp, 8Mp, és 12Mp lehetőségek közül választva. A második menüben az önkioldót lehetséges bekapcsolni. Harmadik pont a sorozat felvétel be-, illetve kikapcsolása. Negyedik pontban a fehéregyensúly, majd az ötödik pontban az expozíció állítható be. Ezeket követi hatodik pontban a minőség beállítása. Hetedik menüpont az élesség testre szabása, majd ezt követően nyolcadik pontban tudjuk különböző effektekkel ellátni a fényképeinket amennyiben szükségét érezzük. Végül utolsó kilencedik menüpont a dátum és idő bélyeg be-, illetve kikapcsolása a fényképeken. A bekapcsoló gomb ismételt lenyomása esetén a készülék átkapcsol visszajátszási módba, ahol közvetlenül a sportkamera kijelzőjén megtekinthetőek lesznek a rögzített felvételek. Visszajátszási módban igény szerint törölhetjük a szükségtelen felvételeket, így számítógépes kapcsolat nélkül is könnyedén helyet szabadíthatunk fel a behelyezett memóriakártyán.

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-2.1

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-2.1

A csomagolásban található vízálló műanyagtoknak köszönhetően könnyedén vízállóvá tehető a sportkamera, így felhasználási területeinek szinte csak a képzelet szabhat határokat. A műanyagtok biztonságban tartja a készüléket vízzel, párával, sárral, porral szemben, így a legextrémebb sportesemények rögzítése sem okoz gondot, legyen szó akár vízi, akár földi, vagy akár levegőben történő felhasználásról. A csomagban található különböző típusú rögzítő állványok lehetőséget kínálnak akár kormányra, akár szélvédőre, vagy sisakra való felszerelésre egyaránt. A beépített mikrofonnak köszönhetően videó felvételeink mellett hangfelvételek is rögzítésre kerülnek. A beépített újra tölthető akkumulátor lehetővé teszi, hogy a sportkamera segítségével akár másfél órás folyamatos felvételeket készítsünk.

A csomag tartalma

1 db Sport kamera Overmax OV-ACTIVECAM-2.1
1 db Vízálló műanyag tok
1 db USB kábel
1 db Szélvédőre rögzíthető állvány
1 db Sisakra rögzíthető állvány
1 db Kormányra rögzíthető állvány
1 db Leírás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.