Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1 Wifi FULL HD

By | 2014-07-04

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1, akciókamera beépített Wifivel, FULL HD minőséggel.

A készülék egyszerű kezelhetőség mellett magában hordozza a legkorszerűbb technikai és műszaki megoldásokat aminek köszönhetően egy rendkívül sokoldalúan felhasználható sportkamera, akciókamera a végeredmény.

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1

Az első képen a sportkamera jobb oldalállásból tekinthető meg. A készülék külön vízálló tok használata nélkül teljes egészében 30 méteres mélységig vízálló. A vízállóság mellett a védő borítás megóvja készülékünket a sárral, porral, párával szemben, így a felhasználási területeket szinte a végtelenségig lehetne sorolni. Hasznos társ lehet akár vízi, akár földi, vagy akár levegőben végzett sport események rögzítésekor.  A sportkamera vékonyított, kicsiny kialakításának köszönhetően nagy sebesség mellett is minimális légellenállást kelt, így könnyedén használható biciklis, motoros, vagy egyéb extrém sport események felvételének készítésére. A készülék jobb oldalán került elhelyezésre a 1.5″ TFT/LCD kijelző amin közvetlenül megtekinthetjük az élőképet, eszközölhetjük a beállításokat, valamint egyetlen gombnyomás segítségével megtekinthetjük rögzített felvételeinket. A kamera elején került elhelyezésre a 140°-os széles látószöggel akár FULL HD minőségben rögzítő kamera lencse. A készülék beállítástól függően képes FULL HD ( 1920x1080p 30 fps ), valamint HD ( 1280x720p 60fps ) minőségű felvételek készítésére. A sportkamera tetején találhatjuk meg a konfigurációs, valamint a navigációs gombokat. A készülék hátuljától a lencse irányába haladva az első gomb amivel találkozhatunk a felvételt indító, valamint leállító gomb. Ezt követi másodiknak a be-, illetve kikapcsolásért felelős gomb. Harmadik a menü gomb, és végül negyedik, illetve ötödik a navigációs billentyűzetek. A készülék bal oldalán találhatjuk meg az akkumulátor fedél tolózárját, a tolózár kioldását követően a készülék hátulja lenyithatóvá válik. Az akkumulátor fedél alatt találhatjuk meg az akkumulátor, valamint az SDHC memóriakártya foglalatot. A készülék nem rendelkezik önálló belső memóriával, ezért a felvételek készítéséhez elengedhetetlen a sportkamera SDHC memóriakártyával történő bővítése. A memóriakártya beszerzését megelőzően mindenképp figyelembe kell venni, hogy a nagy felbontású HD minőségű felvételek rögzítéséhez elengedhetetlen a magas írássebességű ( class 10 ) SDHC memóriakártya használata. Gyengébb, lassabb memóriakártya használata esetén minőségromlás, a készülék rögzítésének indokolatlan megszakadása, esetenként a készülék működésképtelensége lehet tapasztalható. A sportkamera 1080p 30 fps felbontásban nagyjából 7.5 perc, 720p 60fps felbontásban pedig nagyjából 10 perc felvételt képes készíteni 1 Gb szabad tárhelyre.

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1

A sportkamera beépített WIFI adójának köszönhetően a készülék könnyedén csatlakoztatható androidos operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonhoz. A vezeték nélküli kapcsolat megfelelő működéséhez le kell tölteni az ingyenesen elérhető DV-, valamint MX player elnevezésű videó megtekintő programot. A programok telepítését követően a mobiltelefon wifi menüjében rá kell keresni az elérhető kapcsolatokra ( természetesen a sportkamera wifijének bekapcsolt állapotban kell lennie ) és csatlakoztatni egymáshoz a két készüléket. Amennyiben a csatlakozás sikeres volt, a mobiltelefon képernyőjén láthatóvá válik az akció kamera élőképe, valamint igény szerint a rögzített felvételeket is megtekinthetjük. A készülék bekapcsolását követően a menü gombot lenyomva belépünk a kamera beállításai közé. A menü három részre van bontva. Az első a videó beállítás, a második a fényképező beállítás, és végül a harmadik a rendszer beállítások. Elsőként tekintsük meg a videó beállítási menüt. Első pontban a videó felbontását állíthatjuk be, ahol két lehetőség közül választhatunk FULL HD 30fps, valamint HD 60fps. A következő beállítási lehetőség a rögzítési mód beállítása ahol szintén két lehetőség közül választhatunk. Az első ON azaz a blokkok készítésével történő videó felvétel aminek hatására a sportkamera 15 perces videó felvételeket készít, és ha megtelik a memóriakártya a legrégebbi felvételtől kezdve automatikusan felülírja magát. Ennek a beállításnak köszönhetően a készülék még összetettebb, hiszen akár autós kamera módjára is felhasználhatjuk. A második lehetőség az OFF amikor a blokkok rögzítését kikapcsolt állapotba helyezzük, ebben az esetben a készülék 30 perces videókat készít egészen addig ameddig a behelyezett memóriakártya meg nem telik. Amennyiben nincs 30 percnyi szabad terület a memóriakártyán a kamera kihasználja a maximum tárhelyet, majd ha az SDHC kártya megtelik leállítja a felvételt. Harmadik pontban az idő és dátum bélyeget kapcsolhatjuk külön-külön be, illetve igény szerint ki. Negyedik pont az expozíció beállítása. A sportkamera menüjének második pontjában a fényképező mód beállításait végezhetjük el, ezen belül is első pontban a felbontás állítható be. Második pontban aktiválhatjuk az egy kép készítését, harmadik pontban a több képből álló fényképezést, negyedik pontban az önkioldót, és végül ötödik menüpontban a folyamatos fénykép készítését aktiválhatjuk igény szerint.

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1

Végül a sportkamera harmadik menürészében a rendszer beállításokkal találkozhatunk. Első pontban a készülék gombhangjait kapcsolhatjuk ki, illetve be. Második pontban következik a rögzítési frekvencia ahol 50Hz, és 60Hz között választhatunk. Harmadik pontban a kijelző automatikus kikapcsolását kapcsolhatjuk ki, vagy pedig igény szerint 1, 3, 5 perc közül választva be. Bekapcsolt állapotban amennyiben nem történik gombnyomás a kiválasztott időintervallumon belül a sportkamera energiatakarékossági okokból automatikusan kikapcsolja a kijelzőt. Negyedik pontban az automatikus kikapcsolás funkciót tudjuk aktiválni, illetve inaktiválni. Bekapcsolt állapotban amennyiben nem történik semmilyen művelet a kiválasztott időintervallumon belül a készülék automatikusan kikapcsol. Természetesen amennyiben a rögzítés aktív állapotban van a készülék nem fog kikapcsolni. Ötödik menüpontban az aktuális időt, és dátumot tudjuk testre szabni a készülék esetében. Ezek után a hatodik pontban állítható be a sportkamera nyelvezete ( angol, francia, német, portugál, kínai, japán ). Hetedik menüpontban egyetlen gombnyomással képesek vagyunk formázni a behelyezett memóriakártyát ( első használat előtt a memóriakártyát minden esetben ajánlott formázni a megfelelő működés érdekében ). Nyolcadik menüpontban tudjuk a felvételi képet 180°-al elforgatni, így lehetőség nyílik a kamera fejjel lefelé történő felszerelésére a kép rögzítése, és az LCD kijelző képe így is megfelelő irányban fog állni. Kilencedik menüpontban tudjuk a készülék gyári beállításait egyetlen gombnyomással visszaállítani. Végül tizedik menüpontban a telepített szoftver verzióról kaphatunk részletes információt.

Sportkamera Overmax OV-ACTIVEVAM-3.1

Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1

A sportkamera akkumulátor fedelét felnyitva találkozhatunk az USB, valamint a HDMI kábel csatlakozási pontjával. Az USB kábel segítségével csatlakoztathatjuk a készüléket számítógépünkhöz aminek köszönhetően közvetlenül a készülék használatával átmásolhatjuk a rögzített felvételeket a számítógép merevlemezére, valamint tölthetjük a behelyezett akkumulátort. A HDMI csatlakozó lehetővé teszi, hogy a sportkamera készüléket HDMI kábellel televízió készülékre csatlakoztassuk, és közvetlenül széles vásznon játszhassuk le a felvételeinket. Az akkumulátor hosszútávon történő megfelelő működésének érdekében első használatot megelőzően töltési formázásnak kell kitenni az akkumulátort. A formázást a következő módon kell elvégezni. Első három töltés alkalmával legalább 12 órán keresztül tölteni kell az akkumulátort. A töltések között biztosítani kell az akkumulátor 0%-ig törénő lemerülését. A csomagban található különböző tartó állványok lehetőséget kínálnak a sportkamera akár sisakra, akár kormányra, vagy gördeszkára történő felszerelésére. A készülék operációs rendszere a számítógépek operációs rendszeréhez hasonlóan működik. Amennyiben bármilyen működésbeli, rögzítésbeli problémát észlel aminek kiküszöbölése a beállítások módosításával nem orvosolható, a reset gomb lenyomásával kényszeríthetjük a készülék újra indítását. A reset gomb használata esetén a beállítások automatikusan visszaállnak a gyári konfigurációkra, és a készülék újra indul.

A csomag tartalma:

1 db Sportkamera Overmax OV-ACTIVECAM-3.1
1 db Akkumulátor
1 db USB kábel
1 db Tápcsatlakozó
1 db Kormány állvány
1 db Sisak konzol
1 db Deszkára rögzíthető állvány
1 db Kétoldalas ragasztó
1 db Heveder a sisak konzolhoz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.